25 Ocak 2018 Perşembe

Yedinci Hayat-Seven Sisters

Herkese selam! :) Bilim kurgu ve aksiyon karışımı bir film olan Yedinci Hayat'tan bahsetmek istiyorum. İzlediğim en ilginç konuya sahip ve en etkileyici filmlerden biriydi...

Konu

Nüfusun aşırı artması sonucu kıtlık ve karmaşalar başlamıştır. Bir yasa yürürlüğe konularak, ailelerin birden fazla çocuk sahibi olmaları yasaklanmış, fazla çocuklar da "dondurucu"ya götürülmektedir. Bu yıllarda, kızı yediz doğurduktan hemen sonra ölmüş bir baba, yedi torununu da hayatta tutmak için bazı planlar yapar. Her bir bebeğe haftanın 1 gününün ismini veren adam, çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Her bir kız, kendi isminin gününde dışarı çıkabilmektedir ve gün sonu toplantılarında, büyükbabaları tarafından özel tasarlanan bilekliklerine kaydettikleri görüntü ve önemli ayrıntıları birbirleriyle paylaşmak zorundadırlar. Yetişkin olan yedizler, bir gün, Pazartesi'nin eve gelmemesiyle birlikte kötü bir şeyler olduğunu anlarlar. Pazartesi eve gelmeden, Salı da evden çıkıp işe gitmek zorunda kalır ve yedizler birçok kötü sürprizle karşılaşırlar.

Genel Yorumlarım

Aşırı sürükleyici, ilginç, heyecanlı bir filmdi. Hiçbir dakikasından sıkılmadım. Bir filmde olması gereken her şey vardı; bilim kurgu unsurları, aksiyon dolu sahneler, azıcık dram, vs. Sırf olsun diye konulmuş gereksiz ve yersiz bir +18 sahne dışında filmin geri kalanı müthişti. Şiddetle tavsiye ediyorum, hepinize iyi seyirler. :)