17 Şubat 2018 Cumartesi

Bronz Atlı - Paullina Simons

Herkese selamlar! :) Instagram'da bir grup bookstagram hesabıyla birlikte Bronz Atlı okuma çemberi oluşturduk ve 824 sayfalık Bronz Atlı kitabını 1 Şubat'ta okumaya başladık; ben 4 günde bitirdim ama çok daha erken bitirenler de oldu. :D Kendini okutan, oldukça sürükleyici bir roman Bronz Atlı. Tatyana ve Alexander isimli ikinci kitap da varmış ama onun yorumları genelde kötü; ve ben şubat ayı için 1 tane aşk romanı yeterli diye düşünüyorum..

Konu

1941 Rusyasında başlıyor olaylar. Naziler Rusya'yı işgal etmeye başlamıştır ve ülkede çok yakın zamanda
savaş olacağı öngörülmektedir. Ailesiyle birlikte küçük bir evde yaşan Tatyana, 17 yaşında olduğu o günlerde stoklamak için erzak almaya gönderilir. Bu esnada, Alexander adında, çok yakışıklı ve etkileyici bir askerle karşılaşır. Genç adam Tatyana'ya ilgili davranır ve bulamadığı erzakları yalnızca subayların alışveriş yapabildiği bir yerden bulmasını sağlar; aldıkları erzakları eve kadar Tatyana için taşır. Bu sırada arkadaşı Dimitri de onlara eşlik eder; Dimitri de Tatyana'dan çok hoşlanmıştır.

Fakat eve geldiklerinde Tatyana da Alexander da, Tatyana'nın ablası Daşa da şaşkınlığa uğrar. Çünkü Daşa'nın günlerdir flört ettiğini ve aşık olduğunu söylediği genç adam, Alexander'ın ta kendisidir. Çıkmazlara ve hayal kırıklığına uğrayan Tatyana birçok çelişki yaşar ve hayata dair bazı gerçekleri keşfetmek zorunda kalır. Zaman ilerledikçe herkesin yaşamı büyük değişimlere uğrar...

Genel Yorumlarım

Bronz Atlı'yı sayfa sayısından korkmaksızın okuyabilirsiniz; çünkü bitirdikten sonra bile çok kalınca bir kitap okumuş olduğunu hissetmiyor insan; çünkü su gibi akıp geçiyor sayfalar. Karakterlerin ruh hallerini ve içinde bulundukları ortamı öyle iyi hissediyorsunuz ki içinize işliyor.

Yalnız kitapta beni aşırı rahatsız eden bir noktayı sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Özellikle kitabın sonlarına doğru, çok fazla aşk sahnesi ve yetişkin içeriği vardı; normal düzeyde olsa göze batmazdı belki ama çok çok abartılmış ve mide bulandıracak kadar çok yer verilmiş. O kısımları birazcık atlayarak okudum bu yüzden. Ama bunun haricinde akıcılık ve aktarım olarak 10 üzerinden 10 verebilirim...