18 Şubat 2018 Pazar

Ders Çalışma Önerileri

Düzensiz ders çalışmak, bir öğrencinin başarı göstermesini engelleyen en önemli etkenlerden biridir. Sınav notlarınız yükselmiyorsa, kendinizi derslerde yeterince başarılı hissetmiyorsanız bu önerileri uygulayarak yeni bir başlangıç yapabilir, çok daha başarılı bir okul yılı geçirebilirsiniz.



Aynı Gün Çalışın

Bu çok klasik bir adım gibi görünebilir ama çok etkili ve sınavlara çalışırken çok daha az vakit harcamanızı sağlayan bir yöntem. Her gün okulda öğrenmiş olduğunuz şeyleri, mutlaka o günün akşamında çalışın. Zaten bir günün içerisine çok aşırı konu sığması pek mümkün olmadığı için bu günlük çalışma son derece kısa sürecektir.



Tekrar Edin

Eğer vizeler ve finaller gelip çattığında sabahlamak, strese gitmek istemiyorsanız öğrendiğiniz konuları her hafta sonunda tekrar edin.



Çalışmaya Başlarken

Ders çalışma planı yaparken, önce hangi dersleri çalışmak "zorunda" olduğunuzu ve önce hangi dersleri çalışmak "istediğinizi" belirleyin. Sınavların öncesinde her dersi tekrar ederken, aynı gün içerisine her iki kategoriden de dersler koymaya çalışın.



Kütüphaneye Gidin

Bazılarınızın benim gibi kütüphanede uykusu geliyor olabilir veya evde pijamalarla rahatça çalışmak varken giyinip kütüphanede çalışmaya üşeniyor olabilir. Ama rahat eşofmanlarınızı giyerek de kütüphaneye gidebilirsiniz; çünkü ben de keşfettim ki evde çalışırken mutlaka dikkatiniz bir şekilde dağılıyor, telefona bakıyorsunuz, ikide bir mutfağa bir şeyler atıştırmaya ya da kahve yapmaya falan gidiyorsunuz ve kütüphanede 4 saat çalışıp eve "gerçekten çalışmış" olarak dönmek yerine, evde bütün gününüzü harcayıp aralıklarla yalnızca 3 saat çalışmış oluyorsunuz. Bu avantaj ve dezavantajlar düşünüldüğünde, kütüphane ortamında ders çalışmak çok daha mantıklı ve verimli bir seçim haline geliyor.



"HER GÜN" Çalışın

Her gün biraz da olsa ders çalışmak, beyninizi aktif tutar ve daha az vakit harcayarak çok daha başarılı olmanızı sağlar.