14 Mayıs 2018 Pazartesi

Sucker Punch

Herkese selamlar! :) Şimdiye kadar izlediğim en marjinal ve mükemmel filmlerden biri olan Sucker Punch'tan bahsedeceğim. Konusu çok tuhaf geldiği için izleyesim geldi; daha önce adını hiç duymamıştım. Ve çok tuhaf, çok etkileyici sahnelerle başlayarak sonuna kadar merakla izlettirdi kendini.



Konu

Babydoll, annesinin ölümünden sonra üvey babası tarafından bir akıl hastanesine kapatılır. Buranın akıl hastanesi olmaktan çok uzak bir yer olduğunu fark eder; müşterilere sergilenmek üzere kızlara dans ettiriliyordur. Babydoll da dans etmeye başladığında zihninde tuhaf şeyler gerçekleşir ve fantastik bir dünyada bulur kendini. Dans ettiği süre boyunca o fantastik dünyada, bir bilgenin rehberliğinde, birçok yaratıkla savaşır ve çeşitli olaylar atlatır.

Bu fantastik dünya ziyaretleri sürerken Babydoll, akıl hastanesindeki 4 kızı da ikna ederek kaçmak ve özgürlüğe kavuşmak planları yapar. Örgütlenen bu 4 genç kızı çok farklı sonuçlar bekler.

Genel Yorumlarım

Fark ettiğiniz üzere filmin konusunu yazarken çok kafam karıştı ve düzgün ifade edemedim... Çünkü cidden son derece tuhaf bir konu, çok ama çok marjinal şeylerle desteklenmiş ve olay örgüsü anlaşılması güç hale gelmiş. Anlayabilmem için filmi ikinci kez izlemem gerekiyor mu bilmiyorum. Konusu itibariyle kafamda net bir sonuç bırakmamasına rağmen bu fil hayatımda izlediğim en etkileyici görsellere ve müziklere sahipti. Özellikle de baştaki o gotik sahneler beni büyüledi.

Herkese tavsiye edebileceğim bir film; bu kadar etkileyici şeyi içinde barındıran nadir yapımlardan birisi.