24 Haziran 2018 Pazar

Hipnozcu - Lars Kepler

Herkese selam! :) Şimdiye kadar okumuş olduğum en sürükleyici polisiyelerden birini yorumlayacağım. Lars Kepler, İsveçli karı-koca Alexander Ahndoril ve Alexandra Coelho Ahndoril'in kullandıkları takma isimmiş. İsveç edebiyatından çıkan polisiye kitapların ayrı bir sürükleyiciliği oluyor; Camilla Laecberg-Buz Prenses kitabı da şaşırtıcı derecede sürükleyici ve mükemmeldi.



Konu

Bir spor salonunun soyunma odasında vahşice katledilmiş bir adamın cesedi bulunuyor. Adamın evinde, karısı ve çocukları da aynı şekilde vahşice öldürülmüştür. Ama 15 yaşındaki erkek çocuk ağır yaralı olarak yaşıyor. Ailedeki, üniversite öğrencisi olan genç kız ise Teyzesine ait bir kulübede yaşıyor ve polisler onun da tehlikede olduğunu var sayarak, ünlü hipnoz uzmanı psikiyatrist Erik Maria Bark'a başvururlar; oğlanı hipnoz ederek olay yerinde neler olup bittiğini öğrenmesini isterler.

Özel ve mesleki hayatındaki bazı olaylar sonucu 10 yıldır hipnoz yapmamak için kendi kendine söz vermiş olan Erik, sonunda ikna olur ve çocuğu hipnotize ederek gerçekleri öğrenir. Çocuktan öğrendikleri şeyler kan dondurucu, dehşet verici ve hiç kimsenin tahmin edemeyeceği şeylerdir...


Genel Yorumlarım

Zekice kurgulanmış, her sayfası heyecan ve adrenalin dolu bir kitaptı Hipnozcu. Aklınızı meşgul ederek sizi içine sürükleyecek, elinizden düşüremeyeceğiniz bir polisiye okuma istiyorsanız Hipnozcu'yu kesinlikle tavsiye ediyorum. 608 sayfa içerisinde sıkıldığım yerler neredeyse hiç yok gibiydi.

Kitabın esas gerilimli kısımları, hipnoz sonucu öğrendikleri gerçeklerden sonra başlıyor. Ortalardaki geçmişe yönelik hikayede fazla adrenalin yok; ama o bitince yine yüksek gerilimle karşılaşıyorsunuz.