30 Ağustos 2017 Çarşamba

Geri Döneceksin - Maeve Binchy

Selam :) Yıllar önce Maeve Binchy'nin Yalnız Kadınlar Sokağı kitabını okumuştum. Geçtiğimiz günlerde bitirmiş olduğum "Geri Döneceksin", yazarın okuduğum ikinci kitabı. Oldukça akıcı, insanı içine çeken bir anlatım tarzı ve son derece merak uyandırıcı bir konusu var.


Konu


Lena(Helena) Gray, 2 çocuğu ve kocasıyla sıradan bir aile hayatı yaşamaktadır. Ama oturdukları kasabayı ve kasabanın insanlarını bir türlü sevememiştir; içinde garip bir hüzün bulunmaktadır. Bunun bir diğer sebebi de, başka bir adamı çok sevmiş olmasına rağmen şu anki kocasıyla evlenmesidir.

Bir gün, çok sevmiş olduğu o eski aşkı Lena'ya geri döner. Lena, o adamdan hamile kalır. Bir süre sonra da kocasını ve çocuklarını ardında bırakıp o adamla birlikte Londra'ya gider. Kadının kocasına bırakmış olduğunu intihar mektubu zanneden küçük kız, mektubu şömine ateşine atar ve ardından bir yığın yanlış anlaşılmalar başlar.


Genel Yorumlarım


Sürükleyici, sade anlatımlı, bir solukta okunabilecek bir romandı Geri Döneceksin. Yalnız Kadınlar Sokağı kadar hoşuma gitmedi ama yine de en az onun kadar akıcıydı. Okusanız da olur okumasanız da diyebilirim... Bu arada baş karakterlerden biri olan Lena'dan kitap boyunca nefret ettim. Hem çocuklarını çok seven anne gibi konuşuyor, hem de elin adamı için terk ediyor çocuklarını. Bir insanın bu kadar çelişkili davranabilmesi gerçek hayatta çok zor...  Bu yüzden o karaktere bir türlü ısınamadım.