26 Şubat 2017 Pazar

Anime-Kawaii Göz ve Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

 Herkese selamlar! :) Yaklaşık 1-2 haftadır anime diziler izlemeye başladım. Şimdiye kadar hiç ilgimi çekmemiş olan anime dünyası, arkadaşlarımın  kahküllü hallerimle beni anime karakterlerine benzetmesi ile başladı. :D 

 Şimdilik Death Note ve birkaç tane daha animeyi izlemeye başladım ve önümüzdeki günlerde bunların yorumlarını ve izlenimlerimi yazacağım zaten :) 

Neyse.. Bu sayede anime tarzında nasıl makyaj yapılabileceği hakkında bir şeyler yazmak istedim. 

anime_kawaii_goz_ve_dudak_makyaji_nasil_yapilir



Anime göz makyajı için ihtiyacımız olan makyaj malzemeleri:

  • Siyah Eyeliner

  • Beyaz veya ten rengi göz kalemi

  • Beyaz far

  • Takma kirpik (ihtiyacınız yoksa kullanmayabilirsiniz)

  • Rimel

Bu makyajı yaparken amacımız, gözlerin daha büyük görünmesini sağlamak. Bunun için lens de kullanabilir, böylece anime karakterlerine daha çok benzeyebilirsiniz. :)

Önce gözlerimizin üst kısmına ince bir şekilde eyeliner çekiyoruz. İster kısa, ister uzun kuyruklu eyeliner çizgisi kullanabilirsiniz. 

Sonra gözümüzün alt kısmına da , ortaya kadar gelecek biçimde eyeliner çekiyoruz. Bunun çok kalın olmamasına dikkat etmeliyiz.



Ve kirpiklerimizi takıyoruz. İsterseniz alt kirpikler için de takma kirpik kullanabilirsiniz. Böylelikle daha 'kawaii' bir görünüm elde etmiş oluruz.



Ardından, gözlerimizin içine beyaz veya ten rengi göz kalemi sürüyoruz. Göz kalemi iyi bir renk sağlamıyorsa, ucunu biraz ısıtarak daha güzel renk vermesini sağlayabiliriz.



Göz pınarlarına, kulak temizleme çubuğu yardımıyla, çok fazla olmayacak şekilde, beyaz far sürüyoruz. Bu sayede gözler daha iri görünecektir. 

Dudak Makyajı İçin Gerekenler:

  • İstediğiniz renkte ve yapıda bir ruj :)



Anime-kawaii dudak makyajı için ruju dudaklarımızın iç kısmına sürüyoruz ve bunu parmaklarımızla dikkatli bir şekilde dağıtıyoruz. Bunun için en uygun renk, orta tonlarda pembe bir ruj olacaktır.