14 Kasım 2016 Pazartesi

Kendini Tebrik Et

İyi geceler! Bugün içinde bulunduğun koşullardan, günlerin gidişatından, çevrendeki insanların sana karşı davranışlarından memnun musun?

[caption id="attachment_790" align="aligncenter" width="300"]kendini-tebrik-etmek -Hey, nereye gidiyorsun? -Kendimi anımsamaya.[/caption]

Ardı ardına sıralanan birçok 'hayır' cevabı duyuyor gibi hissediyorum. Şöyle bir gerçek var ki, bugünkü koşullarımız bizim hayatımızın tamamı değil.  Kendini değerli ve önemli hissetmen tamamen senin hayatındaki gelişmelere bakış açına bağlı. Her yerde ''Kendine değer vermek, kendini önemsemek'' gibi şeylerden bahsedilir; klişe cümlelerden oluşan bu yazıları ve bu kitapları okuyunca çıkardığımız dersler, hayata geçirebilmek için biraz fazla soyut olabiliyor.

Kendini önemli ve değerli hissetmenin, daha doğrusu öyle olduğunu fark etmenin en önemli adımı kendini tebrik edebilmektir aslında.

İnsanlar tarafından beğenilmek, saygı görmek, pohpohlanmak birçok birey için paha biçilemeyecek kadar güzel bir his olabilir. Ama sadece dış dünya bizi takdir edecek, insanlar bizi alkışlayacak diye bir şeyler yapılmaz ki. İnsan, yaptığı işi kendisi takdir edebilmelidir önce. ''Ben iyi ki bunu yaptım. Bunun için kendimi rahat hissediyorum.'' diyebilmek, kendini sevmenin en önemli parçası.

Kendini mutlu ve rahat hissetmek için yapman gereken temel şeylerden biri, kalemi kağıdı alıp kendini tebrik etme listesi oluşturmak. Kilo vermek, iradeli davranmış olmak, zor bir ödevin üstesinden gelmek, bir şeyler öğrenmiş olmak, başka insanlara herhangi bir konuda yardım etmiş olmak gibi başarıları, çok ufak bir şey bile olsa kağıda yaz. Bütün bunlar için kendini tebrik et. Mutlu olup daha mutlu bir ruh haline girmek isteyişini de tebrik et. Çünkü çoğu insan bunu yapmakta zorlanıyor.