18 Haziran 2017 Pazar

Bireysel Özgürlüğün Anahtarı: ÖZ DİSİPLİN

Bireysel Özgürlüğün Anahtarı: Öz Disiplin

Çoğumuz bir şeyi bilmek ile yapmak arasındaki farkı deneyimlerimizden biliriz. İkisinin arasındaki köprünün adı ‘’Öz Disiplin’’dir. Ve çoğumuz o köprüden geçemeyiz. Rüyalarını gerçekleştiren kişi ile hayalde yaşayan kişi arasındaki farkın adı öz disiplindir.

Öz disiplin kısaca o an içinden gelmese bile havanda değilsen bile yapılması gerekeni yapabilmektir. Ertelemek, keyfe keder yaşamak, kolayı seçmek, kendine verdiği sözleri tutmamak nedeniyle çoğu insan bu köprüyü geçemiyor. ‘’Yapmak istiyorum ama…’’ ile ‘’Şuna rağmen yaptım.’’ Arasındaki farkın adı öz disiplindir.

Öz Disiplinin Kaynağı İçimizdedir

Her birimiz onu kendimiz bulmak zorundayız. Potansiyelimizin kilidini açacak ve hayatımıza kalite verecek olan sadece biziz. Anahtarın adı; öz disiplin.  Öz disiplin, içimizde ancak yaşamımızın sorumluluğunu aldığımız ölçüde çıkar, hayatımızı kolaylaştırır ve keyifli hale getirir. Koşulların mahkumu olduğunu düşünen ya da başarısızlıklar için başkalarını suçlayan insanlar, içlerinde çıkmak üzere bekleyen bu harikulade gücün nimetlerinden asla yararlanamazlar.

İrade gücü ‘’isteme gücü’’dür. Genellikle bir şeyi çok güçlü bir şekilde istiyorsak, bunun için gerekli olan disiplini de buluruz.

Nil Gün