Hayatının Bilançosu
75 yıllık bir ömrün;
24 yılı uyuyarak geçiyor,
14 yılı çalışarak geçiyor,
6 yılı yemek yiyerek geçiyor,
4 yılı öğrenerek geçiyor,
3 yılı toplantılara katılarak geçiyor,
2 yılı bizi telefonda bizi arayanlara ‘’geri dönerek’’ geçiyor,
7 yılı kişisel bakımla upraşarak ve alışveriş yaparak geçiyor,
6 yılı yollarda ve bir şeyleri bekleyerek geçiyor,
6 yılı organize olmadığımız için bulamadığımız şeyleri aramakla, hayır diyemediğimiz için yapmak zorunda kaldığımız gereksiz işlerle, boş konuşmalarla zamanı ziyan ederek geçiyor.
Televizyona veya alışverişe dalmak, telefonda sohbet etmek, birlikte olmaktan hoşlanmadığımız insnalara gerektiğinden fazla zaman ayırmak önemli zaman hırsızlarıdır.
Zaman yönetimi, kıt bir kaynak olan zamanın en verimli şekilde kullanılması demektir.
Ancak birçoğumuz bu kıt kaynağı nasıl değerlendireceğimizi bilemeden harcarız. Gerçekleştirmek istediğimiz amaçlara ve başarılara sandığımızdan çok daha az azaman var. Kıt paranı boşa harcar mıydın? Yoksa elinde olan parayı en isabetli şekilde kullanmak için önceliklerini mi belirlerdin?
Zamanı kullanma tarzı insnaın kendi denetimi altındadır. Hayatta başarıya ulaşmak için, zamanımız olduköça azdır. Zamanı verimli kullanmak, meşgul görünmek değil, zamamnı amaçlarımızı gerçekleştirmeye yöneklik faaliyetler yaparak değerlendirmektir.
Bir insanın zaman yönetimi konusundaki başarısının ölçüsünü düzenli olarak egzersize ve kitap okumaya zaman ayırıp ayırmadığından anlayabilirsin. Kendi sağlığına ve bireysel gelişimine zaman ayırmayan insanın hayatı nasıl kaliteli olabilir, verimliliği ne kadar yüksek olabilir?
Nil Gün
16 Haziran 2017 Cuma
Hayatının Bilançosu
by
Kedimsi