19 Şubat 2017 Pazar

Saçları Kuruturken Elektriklenmemesi İçin

Duş sonrası kendimizi temiz, ferah ve yenilenmiş hissederiz. Temiz saçlar aynı zamanda özgüven verici bir unsurdur.

Fakat, özellikle de uzun saçlı olanlarımız için işkence halini alan kurutup tarama evresine geçtiğimizde, kabaran ve elektriklenen saçlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu elektriklenmeyi önleyebilecek birkaç ipucu...

kuruturken_elektriklenen_saclara_cozum

Havluyla Kurutmayın

Duştan çıkınca saçlarınızdaki suyun çoğunu havlu ile kurutmaya çalışmayın. Suyun çoğunu havluyla almak elektriklenmeye sebep olacaktır.

Bunun yerine hafif hareketlerle havlunun fazla suyu çekmesini sağladıktan sonra direkt kurutma makinesi kullanın.





Taramak

Saçlarınızı ıslakken taramayın. Islak saç kökleri daha hassas olduğu için saç dökülmesine neden olabilir. Saç diplerinizi kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra saçlarınızı taramaya başlayabilirsiniz. Tararken saç köklerin kuru olmasına dikkat etmeniz yeterlidir.

Saç Kremi

Çok fazla olmamak şartıyla, saç kremi kullanabilirsiniz. Durulanabilen saç kremini duş sırasında kullanmanıza rağmen saçlarınız hala kuruyup elektrikleniyorsa, durulanmayan saç kremleri kullanmayı deneyin. Fakat bunu da çok miktarda kullanırsanız saçlarınız yağlı ve ağır durabilir...

Saç Uçları

Saçların en çok elektriklenen ve kuruyan bölgesi uç kısımlarıdır. Bunu önlemek için 2 ayda bir saç uçlarınızı kestirmeli, ısı ile saçlarınızın çok fazla kırılmasına izin vermemelisiniz. Hindistancevizi yağı kullanarak da bu elektriklenmeyi önleyebilirsiniz.