12 Ocak 2017 Perşembe

Mart Menekşeleri - Sarah Jio

Mart Menekşeleri kitabını ilk kez çok uzun zaman önce görmüştüm kitapçıda. Merak etmiştim; ama okumak şu günlere nasip oldu. : ) Kısaca konusundan bahsedip genel yorumlarımı yazacağım.


Kitabın Adı: Mart Menekşeleri


Yazarı: Sarah Jio


Çeviri: Nihan Giray


Yayınevi: Arkadya


Sayfa Sayısı: 336


Baskı Yılı: 2012


sarah_jio_mart_menekseleri_kitap_yorumu


kitap


Konu


  Ünlü bir yazar olan Emily, kocası Joel tarafından aldatılır ve terk edilir. Emily, büyük yengesi Bee’nin daveti üzerine Bainbridge adasına gider. 1 ay kalıp dinlenmek ve duygusal yaralarını iyileştirmek ister. Bee yengenin evinde yıllardır kullanılmayan bir odada kalmaya başlar ve çocukluğunda çokça vakit geçirmiş olduğu adanın keyfini çıkarır.


  Ve bir gün, kaldığı odadaki çekmecede eski bir günlük bulur ve okumaya başlar. Geçmiş yıllara dair aile sırlarını, en yakınında olan ve aslında hiç tanımadığı insanlara ait gizli gerçekleri keşfeder ve günlüğünü okuduğu kadının yaşamındaki birçok şeyin, kendi yaşantısına nasıl yansımış olduğunu anlar.


kitap


Genel Yorumlarım


  Yine elimden bırakamadığım ve bir çırpıda bitirdiğim, sağlam kurgulu bir Sarah Jio romanı… etkileyici karakterler, duygusal sahneler, yapboz parçaları gibi okudukça yerine oturan karmaşık olaylar zinciri ile gerçekten etkileyici bir kitaptı. Son sayfalarda öyle çok şaşırdım ki, on dakika etkisinden kurtulamadım diyebilirim. : )