8 Ocak 2017 Pazar

Son Kamelya - Sarah Jio

  Yine bir Sarah Jio romanıyla karşınızdayım! :) İlk çıktığı zamandan beri merak ediyordum ve sonunda okumak nasip oldu. Yine her zamanki Sarah Jio tarzı; geçmişten ve gelecekten 2 kadın, onların kesişen, duygulu, etkileyici hayat hikayeleri...

son_kamelya_kitap_yorumlari_sarah_jioKitabın Adı: Son Kamelya

Yazarı: Sarah Jio

Çeviri: Ayhan Ece Şirin

Yayınevi: Arkadya

Sayfa sayısı: 345

 

kitap

Konu


Flora Lewis, geçmişte yaşamış olan karakterimiz. Sahibi oldukları fırının işlerinde anne babasına yardım eden bir genç kız. Ama yine de durumları kötü ve borçları var; üstelik anne babası oldukça yaşlı.

Bir fırına gelen bir müşteri, Flora'ya bir iş teklifinde bulunur. Livingston köşküne dadılık yapmak için gidecek ve bu süre içinde, çok değerli bir çiçek olan bir kamelya türünü araştırıp bunu bildirecek. Yani çiçek hırsızlığına yardım etmiş olacak.

Flora bunu ilk önce çok olumsuz karşılasa da ailesinin ne kadar zor durumda olduğunu anlayınca işi kabul ediyor ve Londra'ya gidiyor.

Anneleri ölmüş olan 4 çocuğa ve evin sahibi olan Lord'a uzun süre alışamıyor ama işleri yoluna sokmanın yollarını bulmaya çalışıyor.

kitap

Günümüzde yaşayan karakter ise Addison Sinclair. Addison'un kocasının ailesi Livingston köşkünü satın almış. Addison ve kocası da köşke tatile geliyor. Uzun yıllardır burada hizmetçilik yapmakta olan Bayan Dilloway de hala burada yaşıyor.

Addison evi keşfederken birçok sırla ve tesadüfle karşılaşıyor, geçmişte kalmış çeşitli gizemleri ortaya çıkarıyor.

kitap

Genel Yorumlarım


  Sonnnnnn derece heyecanlı, sayfaların nasıl ilerlediğini anlayamadan bitirdiğim bir kitaptı Son Kamelya... Özellikle son kısımları daha da heyecanlıydı.

Karakterler gerçekçi, kurgu sağlam ve konu da oldukça ilgi çekici ve aksiyonluydu. :) Yanii şiddetle tavsiye ettiğim kitaplardan biri oldu Son Kamelya. Bu kitapla birlikte Sarah Jio'nun kalemine olan sonsuz güvenim arttı. Herkese iyi okumalar diliyorum...

kitap


Altını Çizdiklerim


Bu anıyı zihnimden atmaya çalıştım. Önümde duran güzelliğe odaklanıp, geçmişin çirkin yüzünü arkamda bırakmak istiyordum. (sf 153)