30 Ekim 2016 Pazar

Makyaj Yapmadan Güzel Görünmenin Sırları

  Hepimiz makyaj yapmanın cildi yaşlandırdığının farkındayız. Fakat kendimizi iyi hissetmek ve solgun görünmemek adına birçoğumuzun olmazsa olmazı haline geldi makyaj yapmak.

3845ead6a9aefadbdc025a4392ba08c6

Yine de, makyaj yapmadan da yeterince iyi görünmek mümkün.







Yüzünüzü Günde 2 Kez Yıkayın



Makyajsız güzel görünmenin en önemli adımı yüzünüzü iyi temizlemektir. Cilt tipinize en uygun temizleyiciyi seçin. Cildinizi kurutan veya yıkadıktan sonra hala fresh hissedemediğiniz yüz temizleyicilerini kullanmayın. Her gün 2 kez yıkamaya özen gösterin; 2'den fazla yıkarsanız cildinizde kurumalar başlayabilir ve solgun görünebilir.

Yıkadıktan Sonra Nemlendirin



Yüzünüzü yıkadıktan 5 dakika sonra mutlaka nemlendirici kullanın. Cildiniz hassas bir yapıya sahipse kokusuz ve yumuşak yapılı bir nemlendirici kullanın.

Haftada 1 Kez Peeling



Cildinizin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olacak, soluk görünümü yok edip daha ferah ve parlak görünmesini sağlayacak olan peeling işlemini haftada 1 kez veya cildiniz çok hassas değilse 2-3 günde bir uygulayabilirsiniz.

Bu işlemi kozmetik ürünlerle, kahve telvesiyle veya yüz kesesi ya da havlu ile (havluyu sıcak su ile ıslatarak) uygulayabilirsiniz.

Cildinizi tahriş etmemeye, yıpratmamaya, peeling işlemini çok sık yapmamaya dikkat edin. Aksi halde cildiniz kuruyup tahriş olabilir.

Tonik Kullanın



Cildinizin doğal pH dengesini sağlayıp onarılmasına yardımcı olan tonik, temizleme ve nemlendirme işleminden sonra uygulanmalı ve her gün kullanılmalıdır. Kullanacağınız toniği seçerken, alkol içeriği olmayan bir ürün olmasına dikkat edin.

Makyajınızı Mutlaka Temizleyin



Makyajsız güzel görünmeyi hepimiz istiyor ve amaçlıyoruz. Ama zaman zaman makyaj yapmamızı gerektiren durumlar olabilir.

Böyle günlerde, eve gelir gelmez mutlaka makyajın tamamını temizleyin. Özellikle uyurken tamamen makyajsız olmaya dikkat edin.

Her Zaman Güneş Kremi Kullanın



UVA ve UVB ışınları soğuk  ve yağmurlu havalarda da cildinize zarar verebilir. Hava soğuk, bulutlu veya karlı bile olsa cildinize uygun, yüzünüzün hassasiyetine göre üretilmiş, nemlendirici özelliği olan, 30 faktörlü bir güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Yüzünüze Dokunmayın



Bu alışkanlık yüzünüze zarar verecek, siyah nokta ve sivilce oluşumunu arttıracaktır. Elinizdeki bakterileri yüzünüze taşıyarak cildinizin kötü görünmesine ve çeşitli cilt sorunlarına sebebiyet verebilirsiniz.

Su İçin



Bol su içmek, cildinize ve sağlığınıza yapacağınız en iyi yatırımdır. Günde en az 10 bardak su içmeye (saatlere yayarak) özen gösterin. Kışın çok susamadığımız ve üşüdüğümüz için bunu yapamıyor olabiliriz. Bu durumda sıcak su için. Sıcak suyunuza birkaç damla limon dışında herhangi bir çay kullanırsanız saf suyun verdiği etkiyi tam olarak alamazsınız.

Su içerek cildinizin kendini yenilemesine, göz çevrenizdeki koyulukların ve ton farklarının ortadan kalkmasına, metabolizmanızın toksinlerden arınmasına yardımcı olursunuz.

Kaşlarınızı Şekillendirin



Yüz tipinize uygun bir kaş şekli, makyaja duyacağınız ihtiyacı azaltacaktır.

Saçlarınızı Temiz Tutun



Sönük ve yağlı saçlarla kendimizi güzel hissedemeyiz. 2 Günde bir yıkayarak sağlıklı ve parlak görünen saçlarla daha güzel görüneceksiniz.

Saç uçlarını 2 Ayda Bir Kesin



Saçlarınızın daha sağlıklı ve canlı görünmesi için saç uçlarınızı bir buçuk veya iki ayda bir, boyundan kısalmayacak şekilde kestirin.

Kirpik Kıvırıcı Kullanın



Maskara kullanmaksızın kirpiklerinizin iyi görünmesini kirpik kıvırıcısı ile sağlayabilirsiniz. Kıvırıcıyı 5 dakika kadar kirpiklerinizde tuttuktan sonra, temizlenmiş ve kuru bir maskara fırçası ile tarayın.

Dudaklarınızı Nemlendirin



Kuru ve pul pul olmuş dudaklar güzel görünmenizi engeller. Bunu önlemek için dudaklarınızı peeling etkisi için diş fırçası ile çok bastırmadan hafifçe fırçaladıktan sonra dudak nemlendiricisi uygulayın.

Diş Sağlığınıza Dikkat Edin



Dişlerinizi mutlaka en az günde 2 kez, iki dakika fırçalayın. Teniz ve sağlıklı dişler ve ağız ile daha güzel ve bakımlı olacaksınız.