7 Temmuz 2017 Cuma

Cildin Yaşlanmaması İçin Yapılması Gerekenler

Doğal bir süreç olan yaşlanmayı ve dolayısıyla vücudun yıpranmasını hiçbirimiz tamamen engelleyemeyiz. Fakat bu süreci yavaşlatacak ve yaşıtlarınıza göre çok daha genç görünmenizi sağlayacak sırlar da mevcut.



Güneşe Hayır

Cildiniz ne kadar çok güneş ışığına maruz kalırsa kırışma ve yıpranma oranı da o derece artar. Uzmanların da uyardığı gibi, sağlıklı bronzlaşma diye bir şey yok! Güneşin altında uzanarak sadece daha çabuk kırışmayı garanti ediyorsunuz.

Solaryum Tehlikesi

Güneşte kalmanın zararı kadar, bronzlaşmak için girilen solaryumda da UYV ışınları cildinizin çabuk yaşlanmasına sebebiyet veriyor.

Sigara

Sigaranın zararları tartışmaya bile açık değil; nikotin kan damarlarını zayıflatarak kan dolaşımını ve kan akışını olumsuz yönde etkiliyor. Bunun sonucu olarak da cilt yaşlanmaya müsait hale geliyor, yorgun ve solgun görünüm yaratıyor. Cilt yapısını koruyan kolajen ve elastin, sigara içerisindeki maddeler ile zedeleniyor ve sonucu da hızla yaşlanmak, genç yaşta iken orta yaşlı görünmek oluyor.

Trans yağ ve Şeker

Elastin ve kolajene zarar veren şeyler arasında şekerli gıdalar ve trans yağ da bulunuyor. Kızartma, kavurma, ızgara, konserve gıdalar, yaşlanmayla birlikte gelen hastalık ve cilt bozulmalarının başlıca sebeplerindendir.

Biz kadınlar çikolatalı pastaya asla hayır diyemeyiz... Şekerli gıdalardan uzak duramayacak kadar kontrolsüz hissediyorsanız, bu gıdaları yavaş yavaş azaltmayı deneyin; canınız her tatlı çektiğinde bu ihtiyacınızı, kuruyemiş ve meyvelerle, pekmezli veya sütlü doğal tatlılarla giderin.

Nemlendirici Kullanımı

Düzenli olaran her gün cildinize nemlendirici uygulamak, nem dengesinin korunmasını sağlayacak ve cildinize yapacağınız uzun vadeli bir yatırım olacaktır.

Uyku Düzeni

Çok uyuduğumuz zamanlarda cildimizin normalde olduğundan çok daha sağlıklı ve genç göründüğünü hepimiz fark etmişizdir. Bunu korumak için düzenli uyumak ve olabildiğince gece uykusunu tercih etmek gerekiyor. Gece deliksiz uyku için yapmanız gerekenleri şurada bulabilirsiniz.

Egzersiz

Egzersiz yaparak daha sağlıklı bir vücuda sahip olur, kalp ve ciğerlerinize yatırım yapar ve vücudunuzdaki oksijen akışını iyileştirmiş olursunuz.