3 Temmuz 2017 Pazartesi

Sığınak - S. L. Lewis

Herkese selamlar :) Psikolojik gerilim türündeki Sığınak romanını birkaç gün önce okumuştum. İlk önce gizemli ve heyecanlı gelmiş olsa da, kitap ilerledikçe ve özellikle hiçbir şey anlayamadığım o son kısmı da okuyunca çok zayıf bir kurgusu olduğunu fark ettim. Kısaca konusundan bahsedeyim.



Konu

Meslek hayatında bazı travmalar yaşamış olan psikolog Stella, evden dışarı çıkamayan, paronayak bir insana dönüşmüş. Daha önce çalıştığı klinikteki psikiyatrist Max ile evli.

  Bir gün kapısı genç bir kız tarafından çalınıyor. Blue isimli bu kız, Max'ın kızı olduğunu iddia ediyor, fakat Stella bazı araştırmalar sonucu bunun doğru olmadığını, Blue'nun, Max'in daha önceki hastalarından biri olduğunu öğreniyor. Sorunlu bir kız olan Blue Max ile kouşmakta ısrar ediyor ve birçok zorluk çıkarıyor.

  Bu sırada Stella'nın meslek hayatındaki travmaya dair olayları da okuyoruz.


Genel Yorumlarım

Aslında kitap güzel bir başlangıca sahip; yarısına kadar falan heyecanlı ilerliyor ve ne olacağını çok merak ediyorsunuz. Fakat ilerledikçe her şey saçmalamaya başlıyor; hele ki sonu aşırı belirsiz ve sanki öylesine bir son yazılmış gibi.

Sığınak kitabını okurken keyif aldım; bunu da genç kız Blue'nun hayatını merak etmiş olmama borçluyum. İyi ki okumuşum dediğim bir kitap değildi. Fazla beklentiye girmemenizi tavsiye ediyorum.... Herkese iyi okumalarr :)