26 Temmuz 2017 Çarşamba

Üç Yanlış Üç Ceset - Agatha Christie

Selamlar :) Hiç sıkılmadan okumuş olduğum, 191 sayfalık bir Agatha Christie kitabı olan Üç Yanlış Üç Ceset'i yorumlayacağım. 
Kitabın adı: Üç Yanlış Üç Ceset

Yazarı:  Agatha Christie

Çeviri: Gönül Suveren

Sayfa Sayısı: 191


Konu

Hercule Poirot'nun başarılı ve hayata hiç düşmeyen sekreteri Bayan Lemon, daktilo ettiği bir yazıda 3 yanlış yapar. Bunun sebebinin, kız kardeşinin telefonda anlattığı şeyler olduğunu söyler Poirot'ya. Bayan Lemon'un kız kardeşi  Bayan Hubbard, bir öğrenci yurdunda amir olarak görev yapmaktadır. Yurtta çalınan bazı anlamsız eşyalar olması da kadının canını sıkmaktadır.

Bu konuyu Hercule Poirot'yla konuşur kadın. Bu hırsızlık olaylarında dedektifin ilgisini çeken bazı şeyler vardır ve araştırmaya koyulur. Bu sıralarda, basit hırsızlıkları yapmış olan genç kız itirafta bulununca olayların çoğu çözüğlmüş gibi görünür. Fakat çok geçmeden itirafta bulunan genç kızın cesedi bulunur. Daha sonra da cinayetler işlenecektir ve işin içinde 3 zehir şişesi de girince her şey daha da karmaşık bir hale gelir.


Genel Yorumlarım

Yine sonunda şok olduğumuz, bizi alıp başka zamanlara ve mekanlara götüren bir Agatha romanıydı. Bu kitapta da


okurken tahminlerde bulundum ve ilerledikçe tahminlerimi çürüten gerçekler ortaya çıkıp durdu. :) Neyse, kitap klasik Agatha tarzında ama okuduğum diğer Agatha kitaplarına göre biraz daha sıkıcı ve yavan geldi bana. Agatha Christie'yi daha önce okumadıysanız veya yeni yeni başlamışsanız, bu kitabı biraz daha sonraya bırakın derim. Okuduğum en iyi Agatha Christie kitapları :