20 Temmuz 2017 Perşembe

Thelma ve Louise

Selamlar:) Şimdiye kadar izlediğim en etkileyici ve en eğlenceli filmlerden biriydi Thelma ve Louise.

Gösterime giriş tarihi: 20 Aralık 1991 (Türkiye)
Yönetmen: Ridley Scott
Sinematografi: Adrian Biddle
Film müziğinin bestecisi: Hans Zimmer


Konu


  Louise, erkek arkadaşından sıkılmış bir garsondur. Yakın arkadaşı Thelma ise, cinsiyetçi ve maço bir kocaya sahip bir ev hanımıdır. İki kadın bir haftasonu arabayla gezintiye çıkmaya karar verirler.

Gece oturdukları barda, Thelma'nın dans ettiği adam otoparkta Thelma'ya tecavüz etmeye kalkışır. Bu sırada Louise bunu görür ve adama ateş ederek onu öldürür. İki kadın araba ile, olay yerinden uzaklaşır.

Meksika'ya giderek olayı geride bırakmaya karar verirler. Her ikisi de geri dönmemeye kararlıdırlar ve kanun kaçağı olduklarının farkında olsalar da yolculuk son derece eğlenceli ve aksiyonlu geçer.

Yolculuk sırasında Thelma, genç bir kovboyla tek gecelik bir ilişki  yaşayınca başlarına hiç tahmin etmedikleri başka şeyler de gelir ve durumlar daha da karışır.



Genel Yorumlarım

Feminist filmler kategorisine giren bu macera/suç filmi, hiç sıkılmadan, eğlenerek izleyeceğiniz bir film. İzlerken tereddüt etmiştim aslında; çok eski filmlerden izlememiştim daha önce hiç. Fakat kesinlikle bayıldım ve ''İyi ki izlemişim'' dediğim filmlerden biri oldu. Eski filmleri daha çok izlemeye başlayabilirim artık:)