29 Ekim 2016 Cumartesi

Kış Günlerinde Sıcak Kalmak

   İnsanı tir tir titreten soğuklar çok yaklaştı.

Sabahın köründe işe, okula gitmek üzere uyanmak birçoğumuz için tam bir işkence olacak.


Ben demir eksikliği sorunum dolayısıyla sürekli aşırı üşüyen ve ısınamayan bir yapıya sahibim. Okuldayken elimde sürekli karton bardaklarda çay kahve oluyor, montumu çıkaramıyorum içerde bile.


Bu titreten soğuklarda, güvenli ve sıcacık yataktan kalkmak da çok zor; ama bu motivasyonu bulabilmenin bazı yöntemleri var. Şimdi, soğuk havalarda sıcak kalabilmenin birkaç formülünden bahsedelim.

Termal Giysiler Giyin

termal-giysiler-giyin

Cildinizle direkt temas halinde olan termal giysileri kıyafetlerinizin altına giydiğinizde sizi sıcak tutacak ve üşümenizi engelleyecektir. Veya bunun yerine kazağınızın altına, sizi sarmalayıp sıcak tutacak giysiler giyebilirsiniz.

1 kalın kazak ve mont giyince üşümemiz kaçınılmazdır
; ama bunların altına termal giysi giydiğimizde sıcacık hissederiz.

Atkı, Şapka, Eldiven

atki-sapka-eldiven-bot-illustrasyon

Boynunuzu, kulaklarınızı, ellerinizi sıcak tutmak için mümkünse tüylü ve dışı su geçirmez olan giysileri ve çizmeleri tercih edin. Yün veya ipek atkılarla boynunuzu sıcak tutun.

Havlu çoraplar ayaklarınızı sıcak tutacaktır. Hatta ayaklarınız çok  üşüyorsa 2 çorap giyin.

El ve Ayak Isıtıcıları Kullanın

el_isitici

Yanınızda her yere götürebileceğiniz el ısıtıcılarını eldiveninizin içinde tutabilir ve istediğiniz her an sıcak kalabilirsiniz.

Kullanmadığınız Odaların Kapısını Kapatın


Kullanmadığınız odaları kapısını kapatırsanız, bulunduğunuz odanın diğerlerinden daha sıcak kalmasını sağlarsınız.

Acı ve Baharatlı Şeyler Yiyin


Aşırıya kaçmadan, kırmızı biber veya farklı baharatlar kullanarak yemek yapabilirsiniz. Biberin acı olmasını sağlayan şey kapsaisin isimli maddedir. Dilimizdeki kapsaisin algılayıcıları bu maddeyi algıladığında acı ve sıcak hissi yaratır. Aynı zamanda vücudumuzu da daha sıcak hissetmemizi sağlar.

Hareket Edin


Hareket etmenin, ısınmanın en kesin yolu olduğunu hepimiz biliyoruz. Soğuk havalarda olabildiğince çok hareket etmeye çalışın; yürüyorsanız yürüyüşlerinizi hızlandırın.