12 Ekim 2016 Çarşamba

Dış Görünüşümüzü Sevmenin Yolları

Dış görüntünün ne kadar önemsiz olduğunu herkes bilir. Görüntümüzle değil, beynimizle ve düşünce sistemimizle yaşarız. Ama bazen, vücudumuzun salgıladığı hormonlar bile güzel görünmemize rağmen kendimizi çirkin hissetmemize neden olabilir. Bu hissi yenebilmek için yapmamız gereken bazı şeyler var. Odanızda oturup dış görünüşünüzle ilgili endişelenip durmanın hiçbir faydası yok. Kendinizi değiştirebilirsiniz.

1.Dik durun


Sırtınızın her an dik pozisyonda durmasına dikkat edin.

2. Temiz ve hijyenik olun


Her gün duş almaya ve saçlarınızı temiz tutmaya dikkat edin. Kuru bir cilde sahipseniz güzel kokulu vücut losyonları kullanmayı ihmal etmeyin.

3. Tırnak bakımınıza özen gösterin


Düzenli manikür yaptırmaya çalışın. Oje sürmeyi seviyorsanız, en sevdiğiniz renkleri sürdüğünüzde ve bakımlı tırnaklara sahip olduğunuzda kendinizi çok daha öz güvenli ve güzel hissedeceksiniz.

4. Çok hafif makyaj yapın


Full makyajlı dolaşmak cildinizi hızlı yaşlandırır. Hiç makyaj yapmamak ise solgun görünmenize neden olur. Dudaklarınızı ve cildinizi nemlendirmeyi ve rimel kullanmayı ihmal etmezseniz güzelliğiniz solgunlaşmaz. Renkli dudakları seviyorsanız yanınıza mutlaka ruj alın.

5. İstenmeyen tüylerden kurtulun


Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde kendinizi öz güvenli hissedeceksiniz.

6. Dişlerinizi fırçalayın


Her an temiz ve beyaz dişlere sahip olmanın yolu günde en az 2 kez dişlerinizi fırçalamaktır. Özellikle de uyumadan hemen önce fırçalamaya dikkat edin.

7. Giyiminize özen gösterin


Sevdiğiniz tarzda giyinin. Rahatlığı tercih edeceğim derken kendinizi güzel hissedemeyeceğiniz kıyafetleri tercih etmeyin. Tüm giysilerinizin temiz ve ütülü olmasına dikkat edin.

8. Fit kalın


Sağlıklı beslenip egzersiz yapın. Güzel bir vücuda sahip olmak yaşam enerjinizi yükseltir, çok daha çeşitli kıyafetler giyebilmenizi sağlar.

9. Gereksiz şeyleri umursamak yerine kendi hayatınıza odaklanın


Başkalarının kişisel problemlerini düşünmektense kendi hayatınızı en dolu ve en yararlı biçimde yaşamaya odaklanın.

6. Yardım edin


Muhtaç hayvanlara veya insanlara yardımda bulunmak yaşantınıza anlam katar ve önemli biri olursunuz. Kedi ve köpeklerin bulunduğu yerlere düzenli olarak mama bırakmak bütçemize zarar vermez...

''Sevgilim beni yeterince güzel bulmuyor; başkalarıyla kıyaslıyor.''

Derhal ayrılın... Güzelliğinizi göremeyen biriyle vaktinizi ve aklınızı meşgul ederek kendinize eziyet edersiniz.

''Eşim dış görünüşüme çok karışıyor.''

Kendin olmaya izin vermeyen, stilinize, nasıl görüneceğinize kendisi karar vermeye çalışan insanlarla vakit geçirdiğiniz sürece mutlu olma şansınız yok. Böyle bir insan sizin için doğru partner değildir. Başkaları için yaşamaktansa kendi yolunuzda gitmeyi tercih edin.