16 Ekim 2016 Pazar

Mavi Kuşun Peşinden-Alison Littlewood

Herkese selamlar! : ) Bitirene kadar elimden bırakamadığım bir cinayet romanı: Mavi Kuşun Peşinde kitabını yorumlayacağım. Hyperion yayınlarından çıkmış olan kitabın yazarı Alison Littlewood’u daha önce duymamıştım.

mavi_kusun_pesinde_kitap_yorumu

Kitabın Adı: Mavi Kuşun Peşinde


Yazarı: Alison Littlewood


Çeviri: Belgin Selen Haktanır


Yayınevi: Hyperion kitap


Sayfa Sayısı: 304


Baskı Yılı: 2013


kitap


Konu


 Neyse, şimdi konudan bahsedeyim kısaca. Kızı okul kraliçesi seçilen bir kadın, kutlama gecesinden sonra evine geldiğinde, kapısında bir paket buluyor. Paketin içinden kan dolu bir şişe ve tıkaç olarak kullanılmış bir ayak başparmağı çıkıyor.

Ertesi gün ormanlık bir alanda genç bir kızın cesedi bulunuyor. Polis memuru Cate, cesedin bırakılış biçiminden dolayı aklına eski masallar geldiği için, uzmanlık alanı geleneksel peri masalları olan edebiyat öğretmeni Alice’e danışıyor. İki kadın, katilin masallara dair bir şeyler anlatmaya çalıştığında karar kılıyor ve bunlara göre ip uçlarını birleştiriyorlar.

İlk cinayetin Pamuk Prenses masalını anımsattığını düşünüyorlar.  Çok geçmeden, bir başka peri masalını anımsatan başka cesetler de bulunuyor. En vahşi versiyonları uygulanan bu masallar, cinayetleri çok ilginç kılıyor. Fakat çok geçmeden işler biraz karışıyor ve tam katile yaklaştık derken başka ip uçları polisi ve Alice’İ farklı yollara yönlendiriyor.

Genel Yorumlarım


Polisiye sevenlerin kesinlikle okuması gereken, sonuna kadar adrenalini bitmeyen bir kitaptı. Son zamanlarda okuduğum birçok polisiye cinayet romanlarında yüzde seksen aşk içeriği oluyordu. Ama bu kitap öyle romantik şeylere değinmeden, tamamen cinayetlere ve masallara odaklanmış, bunları müthiş bir gizem içerisinde aktarmış bir anlatıma sahip. Sizi bulunduğunuz yerden ve düşüncelerden uzaklaştıracak, sağlam bir polisiye okumak itiyorsanız kesinlikle Mavi Kuşun Peşinde’yi okumalısınız.

kitap

Altını Çizdiklerim


Bazen insanın karşısına çok fazla gerçeklik çıkabiliyordu; ne de olsa tüm bunlar çocukları korkutmak için anlatılan bir masal olsaydı, çok daha rahatlatıcı olurdu. (sf 150)