4 Aralık 2016 Pazar

Bir Tutam Gündüz Bir Tutam Gece-Kristin Hannah

İyi geceler! :)  Kristin Hannah’nın okuduğum ilk kitabı olan Bir Tutam Gündüz Bir Tutam Gece’yi yorumlamak üzere sizlerleyim.

bir_tutam_gunduz_bir_tutam_gece_kitap_yorumlari

  Kristin Hannah’nın diğer kitaplarını da okuma isteği uyandıracak kadar etkilemedi bu kitap beni. Şimdi kısaca konusundan bahsedip genel yorumlarıma geçeceğim. : )

cute-hearts-t6

Konu


  Bir kasabada, büyük bir ağacın dalları arasında saklanmış küçük bir kız bulunuyor. Korkak ve yabani tavırlar sergileyen ve kimsesi olmayan bu küçük kızla ilgilenen polislerden biri olan Ellie, kardeşi Julia’nın küçük kızı iyileştirebileceğini ve konuşturabileceğini düşünüyor.

Başarılı bir prikiyatrist olan Julia, yakın zamanda yaşadığı mesleki bir skandal dolayısıyla medyada pek iyi anılmıyor ve insanlar tarafından kınanıyor. Ama Ellie kardeşine güveniyor ve onu doğup büyüdükleri kasabaya çağırıyor. Ellie ve Julia, küçük kızın bakımını üstleniyor. Bu süreç boyunca çok fazla zorlukla karşılaşıyorlar . Aynı zamanda 2 kardeş arasında da gün yüzüne çıkan gerçekler ve sırlar onları birbirine yakınlaştırıyor.


Genel Yorumlarım


  Kitaba ilk başladığımda, konu ve ilerleyiş çok hoşuma gitti. Son kısımlara kadar çok fazla sıkılmadan devam ettim. Kitap boyunca genel olarak tek adrenalin, küçük kızın tedavi süreciydi aslında. Diğer karakterler veya ana karakterlerin aşk hayatından bahsedilen bölümlerde çok sıkıldım. Sonlarda ‘bitse de gitsek’ modundaydım.

Bu arada Ellie karakterine nedense hiç ısınamadım; soğuk ve tuhaf geldi. Okuduysanız Ellie’yi nasıl bulduğunuzu yoruma yazarak merakımı giderirseniz mutlu olurum. : )