20 Aralık 2016 Salı

Doğum Günüm Kutlu Olsun-Colin Higgins

Merhabalar.  : )163 sayfalık, 1 gün içinde bitirdiğim ve pek beğenemediğim bir kitap olan Doğum Günüm Kutlu Olsun'dan bahsedeceğim. 

_dogum_gunum_kutlu_olsun_colin_higgins_kitap_yorumu

Konu

Harold isimli genç adam, zengin ve varlıklı bir ailenin çocuğudur. okuldan ayrılır. Birçok tuhaf hareketi vardır ve annesi onun tuhaflıklarından kurtulup normal bir insan gibi davranmasını arzulamaktadır.

Harold, cenazeleri seyretmekten ve mezarlıkları ziyaret etmekten hoşlanıyordur. Bir gün ölü gömme işlemlerini izlerken, 79 yaşında bir kadın olan Maude ile karşılaşır. O da aynı Harold gibi cenaze izlemeyi seven ve kendine özgü tuhaflıkları olan birisidir. Tek başına yaşayan bu yaşlı kadın ve Harold birlikte çok zaman geçirirler ve Harold onunla evlenmek ister.

Genel Yorumlarım

İnce ve hemen bitiveren bir kitaptı. Altını çizdiğim bazı cümleler oldu ve felsefe, tanrı, dünyanın varlığı ve çevreye bakışımız adına bazı düşünceler yer alıyordu kitapta. Ama beni çok etkilemedi nedense. Okusam da olurmuş okumasam da diyebileceğim bir kitap. Harold and Maude isimli filmi de çekilmiş; belki de film daha etkileyicidir.

ayrac-5

Altını Çizdiklerim


'Arabalar gelip geçicidir' derdi. 'İnsanın hayat boyunca kullanması gereken taşıt kendi bedenidir.' (sf 106)