22 Aralık 2016 Perşembe

Dorotea'nın Şarkısı - Rosa Regas

  Herkese selam :) Fazla sürükleyici olmayan, fakat konusu ve karakterleri ilgimi çektiği için sonuna kadar okuduğum bir kitaptan bahsedeceğim: Dorotea'nın Şarkısı.

doroteanin_sarkisi_rosa_regas_kitap_yorumlariKitabın Adı: Dorotea'ın Şarkısı

Yazarı: Rosa Regas

Çeviri: Pınar Savaş

Yayınevi: Can yayınları (İspanyol Edebiyatı)

Sayfa Sayısı: 256

divider_pink
   Konu

  Madrid Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Aurelia, kır evinde yaşayan hasta ve felçli babasına bakması ve eve çeki düzen vermesi için Adelita adlı bir kadınla anlaşıyor. Adelita bütün işlere yetişiyor ve çok iyi bir hizmet sunuyor. Ev sahibi Aurelia da tatillerde ve fırsat bulduğu zamanlarda kır evinde vakit geçiriyor.

Kısa süre sonra Aurelia'nın babası vefat ediyor. Bundan bir süre sonra da Aurelia, değerli bir mücevherinin çalınmış olduğunu fark edip şikayette bulunuyor. Bu olayla birlikte karşısına, hizmetçi Adelita hakkında öyle çok skandal ve şok edici gerçekler çıkıyor ki psikolojik açıdan biraz anormalleşmeye ve hayatındaki bazı şeyleri sorgulamaya başlıyor.

divider_pink
Genel Yorumlarım

  Konu itibariyle gerçekten ilgimi çeken bir kitap oldu Dorotea'nın Şarkısı. İlerleyiş bakımından şunu söyleyebilirim ki bazı kısımlar aşırı sürükleyiciyken bazı kısımlar biraz sıkıcıydı. Okusanız da okumasanız da olur diyebileceğim bir kitaptı kısacası. :)

divider_pink
Altını Çizdiklerim

Kıskançlık, imgelemin ve bilincin her yarığından içeri sızan yılanlardır. (sf 119)

Çok güzel bir akşamüstüydü ''dinlencenin kutsal saati'', batmakta olan güneşin son ışıkları manzarayı yumuşatıyor, önündeki evin güneşte pişmiş, rüzgarlar ve yağmurlarla altın rengine bürünmüş taşlarını, duvarlarını, hatta yosun kaplamış çatısını daha da güzelleştiriyordu. (sf 119)