28 Haziran 2018 Perşembe

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 Hepimiz uyandığımızda ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak isteriz; ama genelde bu durum gün içerisinde kaybolur ve sabahki tazeliğin yerini yorgun bir cilt alır. Bunun önüne geçmek için de doğru cilt bakımı yapmalı ve uykudan önce kullandığımız ürünlere dikkat etmeliyiz.




 Makyaj Sorunu

Gece uykusunda dinlenirken, hücrelerimiz çok daha hızlı yenilenir. Bu sırada cildin zarar görmesini istemiyorsak rimel ve eyeliner da dahil hiçbir makyaj ürünü kalıntısının cildimizde olmaması gerekir. Cilt tipimize uyumlu (kurutmayan, tamamen temizleyen) bir yüz temizleme jeli ile cildimizi makyajdan mutlaka arındırmalıyız.

Tonik

Sivilce oluşumunu engellemek ve gözenek sıkılaşması sağlamak için uykudan önce muhakkak cilt toniği kullanmalısınız. Paketli ürünler yerine yüzde yüz doğal gül suyunu da tonik olarak kullanabilirsiniz.

Nemlendirmek Önemli

Kuru ve pul pul olmuş bir cilt istemiyorsak muhakkak favori nemlendiricimizi bulmamız gerekiyor. Ben birçok deneme sonucu Nivea Essentials 24 saat nem takviyesi gündüz kremini favorilerim arasına ekledim.

Yastık Kılıfı

Yastık kılıflarınının düzenli olarak, en az haftada bir değiştirilmesi gerekir; kiri ve tozu tutan yastık kılıflarınu uuzn süre değiştirmemek, cildimize hiç iyi gelmeyecektir...

Uyku Düzeni

Aslında her şeyden önce, uyku düzeni en büyük rolü oynuyor diyebiliriz. Gündüz uykusundan kaçınır ve geceleri de erken yatarsak, cildimizin çok daha hızlı yenilendiğini ve çok daha taze göründüğünü gözlemleriz.