23 Temmuz 2016 Cumartesi

Garez-Griffin Hayes

garezKitabın Adı: Garez


Yazarı: Griffin Hayes


Çevirmen: Derya Öztürk


Yayınevi: Panama Yayıncılık


Baskı Yılı: 2015


Sayfa Sayısı: 336


Okuduğum en sürükleyici ve ürkütücü korku-gerilim kitaplarından biri. Hemen bitirdim ve ne çabuk bitti diye düşündüm, bu kadar sürükleyici ve sizi içine alan bir kitabın o kadar kısa olmaması gerekirdi.


  Konusuna gelirsek, art arda cinayetlerin işlendiği küçük bir kasabada tuhaf olaylar gerçekleşmeye başlıyor. Cinayet kurbanlarından birisi de kasaba şerifinin karısı. Şerif, karısının cinayet değil intihar nedeniyle öldüğünü düşünmek istediği için, geçmiş yıllarda da aynı kasabada aynı korkunç şekillerde öldürülen insanların dosyasını tekrar açmayı da reddediyor. Fakat ne kadar gerçeklerden kaçmaya çalışsa da bir şekilde ürkütücü gerçekler su yüzüne çıkıyor. Bir yandan, şerifin kızı Samantha ve kasabaya ailesiyle birlikte yeni taşınmış olan Lysander da bu olayların içine çekililiyor. Samantha ve Lysander, son derece ürkütücü şeyler keşfedip kimsenin tahmin edemediği korkunç olaylarla karşılaşıyorlar. Ruhlar, lanetler, reenkarnasyon gibi bir takım doğa üstü unsurlarla birlikte, hem polisiye hem gerilim diyebileceğimiz bir kitap aslında.


  İçinde bulunduğunuz dünyadan sizi alıp tamamen o kasabaya ve ürkütücü olaylara çekiyor. Bir solukta okuyabileceğiniz, harika kurgulanmış, çok heyecanlı bir korku-gerilim kitabı. Bu türü seviyorsanız mutlaka okumanız gereken kitaplardan biri Garez.