28 Temmuz 2016 Perşembe

Gül Limanı Oteli-Debbie Macomber

rsz_gul-limani-oteli-kitap-yorumlariKitabın Adı: Gül Limanı oteli


Yazarı: Debbie Macomber


Çevirmen: Filiz Karaman


Yayınevi: Epsilon Yayınları


Sayfa sayısı: 380


Merhabalar, yine bir Debbie Macomber kitabı okudum. :) Yeni bir serinin ilk kitabı: Gül Limanı Oteli. Sürükleyici ve mera ettiren bir kurgusu var; ne olacağını görmeden kitabı bırakamıyorsunuz elinizden.


Konudan bahsedeyim. Joe Marie, kocasını kaybetmiş acılı bir kadın. Hayatında yeni bir başlangıç yapmak istiyor ve çareyi, yüksek kariyerine rağmen bankacılığı bırakarak bir ailenin işlettiği oteli satın alıyor, ismini de değiştirerek Gül Limanı Oteli koyuyor. Henüz işlerini tam olarak bitirmeden, kısa zamanda 2 müşteri geliyor oteline. Kitap boyunca da Jo Marie ve iki müşterinin hayatlarını kesitler halinde okuyoruz; benim çok sevdiğim, klasik bir Debbie Macomber anlatımı yani.:)


Müşterileden Josh, üvey babasının ölmek üzere olduğunu öğrendiği için geliyor kasabaya. Fakat üvey babasıyla hiç anlamamış, onun tarafından evden kovulmuştur yıllar önce. Diğer müşteri Abby ise, yıllar önce yaşadığı korkunç bir olay nedeniyle ayrılmış kasabadan. Şimdi de abisinin düğünü için geliyor ve yüzleşemediği birçok şeyle yüzleşiyor.


Debbie Macomber'ın okuduğum hiçbir kitabı sıkıcı ve sıradan değildi. Ama Gül Limanı Otelinde çok az karakter oluşu ve olayları da önceden tahmin edebiliyor oluşumuz, diğer kitaplar kadar etkileyici olmagul-limani-oteli-kitap-yorumudığını gösteriyor bence. Hatta bu serinin bir sonraki kitabında neler olabileceğini bile kesin bir şekilde tahmin edebilirsiniz. Dizi senaryosu gibi olmuş, sonraki bölümde kimin kime aşık olacağını biliyorsunuz.


Debbie Macomber'ın diğer kitaplarını bayılarak okuyanlar, bu kitapta birazcık hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ben Küçük Mucizeler Dükkanı serisinin bir okuru olarak, onun kurgusuyla Gül Limanı Oteli'nin kurgusunu karşılaştıracak olursam,Gül Limanı Oteli çok çok gerilerde kalacaktır.


   Eğer benim gibi bu yazarın hayranıysanız ve kötü de olsa okumak istiyorum diyorsanız, heyecanlı ve sürükleyici ama çok zayıf bir kurguyla, çok az karakterle ve gerçeklikten çok çok uzak, biraz yavaş gelişen olaylarla karşılaşacaksınız. İyi okumalar...