26 Temmuz 2016 Salı

La Cucina Aşk Mutfağı - Lily Prior

Kitabın Adı: La Cucina Aşk Mutfağı
rsz_la-cucina-ask-mutfagi-kitap-yorumlari
Yazarı: Lily Prior

Çevirmen: Solmaz Kamuran

Sayfa Sayısı: 262        

Yanınevi: İnkılap

La Cucina Aşk Mutfağı, kapağının güzelliğine kapılarak elime aldığım ve konusu da hoşuma gidince okumadan edemediğim kitaplardan biri. Fakat sonuç ne derseniz: hem kapağı hem de konusu çekici olmasına rağmen içeriğini beğenmediğim nadir kitaplardan biriydi...Bu arada yazarımız Lily Prior 2 yıl İstanbul'da yaşamış ve Türkçe biliyormuş. Aşk mutfağı, ilk kitabı. 

Kitabın konusu şöyle: Baş karakterimiz Rosa, ailesiyle birlikte bir çiftlikte yaşıyor. Yemek pişirmeyi çok seviyor ve bu konuda olağanüstü yeteneklere sahip. Ne zaman sinirlense ya da üzülse, yemek yapmak ona iyi geliyor. Aşık olduğu erkek hayatını kaybedince Rosa kendini daha çok yemek pişirmeye adayarak acısını unutmaya çalışıyor. Ama bir süre sonra annesiyle tartışmalar yaşıyor. Ve valizini, papağanını alarak kasabadan ayrılıyor ve başka bir yerde yaşamaya başlıyor, kütüphanede iş buluyor. Ve bir gün yine aşık oluyor… Hayatında hiç tatmadığı duyguları tadıyor, özgürlüğünü yaşayarak kendini güzel hissediyor. Yaşadığı aşktan çok fazla ders çıkarıyor. Sonrasında başına korkunç şeyler geliyor. Kitabın sonundaki olayın da gerçek mi hayal mi olduğunu yazmadığı için yazarımız, büyük bir merak ve boşluk içinde kapatıyorsunuz kapağı.

Kısacası, eğer alıp okuyacaksanız, zamanınızı daha güzel bir kitaba ayırmanızı tavsiye ediyorum...

ayrac2
 ---altını çizdiklerim---

Bazen hayallerimzin hayal olarak kalması gerekir, bu bizim için daha iyi olabilir. Dualarımız, dileklerimiz kıskanç bir Tanrı tarafından cevaplandırılabilir. Dileklerimize kavuştuğumuzda bir yığın sorunun, hatta belanın da başlayabileceğini unutmamalıyız. (sf 67)