9 Ağustos 2016 Salı

Kör Gazap – John Saul

kor_gazap_john_saul_kitap_yorumuKitabın Adı: Kör Gazap

Yazarın Adı: John Saul

Yayınevi. Altın kitaplar

Çevirmen: Seyfettin Turhan

Sayfa Sayısı: 303

Daha önce John Saul’ün, Şeytanın Labirenti ve Şeytanın Sağ Eli kitaplarını okumuştum. Her ikisi de, okumaktan en çok keyif aldığım korku edebiyatı tarzındaydı. Fazlaca korku ve gerilim içeren, gerçekçi korku unsurları ve ayrıntılı betimlemelerle okuyucuya her şeyi derinden hissettiren kitaplar. Özellikle de Şeytanın Sağ Eli kitabı beni tam anlamıyla büyülemiş ve gerçekten korkutmuştu.

Her neyse, şimdi gelelim John Saul’ün Kör Gazap kitabına. Saul bu kitapta da beklentimi fazlasıyla karşıladı... Gerçekçi korku unsurları ve müthiş olay örgüsüyle beni çok etkileyen ve gece okuduğumda biraz ürktüğüm bir kitaptı.

Konusu şöyle: Pendleton ailesi Paradise Point adındaki küçük kasabaya taşınıyorlar. Baba Dr. Calvin Pendleton, Paradise Point’de doktorluk yapan bir arkadaşından uygun fiyata, kocaman bir ev satın aldığı için Boston’dan ayrılıyorlar. Hamileliğin son aylarında olan karısı June ve bebekken evlat edinmiş oldukları ve tıpkı kendi kızlarıymış gibi sevebildikleri Michelle ile birlikte yepyeni bir başlangıç yapacaklarını düşüncesiyle, bu küçük kasabaya taşınmaktan mutluluk duyuyorlar.

Michelle evde antika sayılabilecek derecede eski, porselen bir oyuncak bebek buluyor. Görür görmez onu çok seviyor ve Amanda ismini koyuyor.

Michelle ve ailesinin taşındıkları evin arka kısmında artık kullanılmayan eski bir mezarlık var. Michelle’in arkadaşlarından işittiği hikayeye göre, mezarlıktaki boş mezar taşının sahibi, o evde yıllar önce yaşamış olan, Amanda isimli kör bir kız. 12 yaşındayken ölmüş ve cesedini hiç bulamamışlar, fakat ruhu hala o çevrede dolanıyormuş.

June Pendleton’ın bebeğini doğurması ve Michelle’in arkadaşlarından uzaklaşıp giderek o oyuncak bebekle dostluk kurmaya başlaması üzerine esas ürkütücü olaylar gelişiyor.

Oyuncak bebek Michelle’in en iyi arkadaşı oluyor; ama aynı zamanda da felaketlerin ve tuhaf gerçeklerin de başlangıcı. Michelle git gide korkunç bir biçimde değişmeye başlıyor.

Küçük çocuk ölümleri, eski evin zeminindeki kurumuş kan, hayalet hikayeleri…

Müthiş kurgusuyla beni benden alan bir kitaptı Kör Gazap; hiç beklenmedik sonlarla çok şaşırtan, bazen duygulandıran, karakterlerin çoğuna kızmanıza sebep olan, ve daha nice hissi yaşatan sürükleyici bir korku-gerilim romanı.

Pasparlak bir yaz gnünde okunacak bir roman olmadığını da söylemeliyim sanırım. :)Ben bundan sonra bu tarz kitapları kışın okumayı tercih edeceğim.

Yağmurlu bir kış gecesinde, elinizde sıcacık kahvenizle, ürpererek okuyacağınız, elinizden bir türlü bırakamayacağınız Kör Gazap kitabını, korku edebiyatı okumayı sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum. İyi okumalar, hoşçakalın…