31 Ağustos 2016 Çarşamba

Yoğun zamanlarda kitap okuyabilmek

uzanna_kedi_ve_kitapBazen çok meşgul olabiliyor ya da sürekli çok meşgul olmamız gereken şeylerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat günlük rutinimizin bazı bölümlerini kitap okumaya ayırırsak, ‘zaman bulamıyorum’ derdinden bir nebze olsun kurtulabiliriz.
1- Sesli kitaplar dinleyin
Her an elinizin altında olabilecek ve her yerde dinleyebileceğiniz sesli kitaplar internette birçok sitede ve Youtube’da da geniş arşivlere sahip. Mp3 şeklinde indirerek her yerde dinleyebilirsiniz sesli kitapları.
Daha önce okuyup beğenmiş olduğunuz bir kitabı sesli kitap olarak seçerseniz, dinlerken araya çok zaman koysanız bile kitap akıcılığını kaybetmeyecektir.
2- Okuduğunuz kitabı kendinizle birlikte her yere taşıyın
Her yere sığması ve kolayca taşınması bakımından yanınızda cep boy kitaplar bulundurabilirsiniz. Metro ve otobüs duraklarında beklerken, işyerinde/okulda öğle aralarında, hatta kahvaltı yaparken bile yanınızdaki kitabı çıkarıp okuyabilirsiniz.
3- Spor yaparken kitap okuyunkosu_bandinda_kitap_okumak
Ağırlık kaldırırken, bisiklet ya da koşu bandı üzerindeyken, veya bacaklarınızı esnetirken kitap okuyabilirsiniz. Bu sayede spor yapmak sıkıcı olmaktan çıkacak ve bacaklarınızı esnetirken duyacağınız daha az hissedeceksiniz.
4- Temizlik yapanlar, yardım isteyin
Eğer sürekli temizlik yapan biriyseniz, elektrikli süpürgeyi kullanmak, salonun tozunu almak gibi ufak işleri ailenizin diğer üyelerinden rica ederek kitap okumaya yarım saat daha fazla vakit ayırabilirsiniz.
5- Seyahat ederken kitap okuyun/dinleyin
Seyahatlerinizde müzik dinlemek yerine kitap okuyabilir veya sesli kitap dinleyebilirsiniz. Bu sayede yol sıkıcı ve uzun gelmeyecektir.
6- İnce kitaplar seçin
Okunması basit kitaplar veya ince kitaplar okuyabilirsiniz yoğun dönemlerinizde.
7- Sıkıcı bulduğunuz kitabı okumayınkitap_okuyan_kiz_illustrasyon
Okumakta olduğunuz kitap çok sürüklemediyse, biraz ağır veya monoton bulduysanız bunun yerine daha akıcı bulacağınız kitaplarla devam edin. Bu sayede okumayaüşenmz, kitabı daha çabuk bitirirsiniz.
8- Uykudan önce mutlaka okuyun
Günlük rutininizin içinde, uyumadan önce az ya da çok, muhakkak kitap okumak olsun. Bu sayede hem aklınızı yaşadığınız sorunlardan uzaklaştırarak kötü rüya görmez, hem de daha deliksiz ve tatlı bir uyku çekersiniz.
9- Eşinizle/sevgilinizle birlikte kitap okuyun
Eğer ikiniz de kitap okumayı seviyorsanız ne ala. Birlikte huzurlu ve verimli vakit geçirebilirsiniz.