10 Ağustos 2016 Çarşamba

1440 Dakika- Nil Gün

1440_dakika_nil_gun_kitap_yorumu

Merhabalarr, 185 sayfalık, çabucak biten, ,insanı gerçekten eğiten ve somut egzersizler öneren, samimi ve gerçekçi yazılmış harika bir kitap okudum zaman yönetimine dair.

Kitabın adı: 1440 Dakika

Yazarı: Nil Gün

Sayfa Sayısı: 185

Yayınevi: Kuraldışı yayınları

Akıp giden dakikaları yavaşlatmamız mümkün değil. Hayatımızı doyasıya hissedip ‘’zamanım yok’’ demekten kurtulmak istiyorsak, neler yapmamız gerektiğini, nasıl düşünmemiz gerektiğini bizlere öğretiyor Nil Gün. Okudukça, zamana dair farkındalığınız artarak elinizde olan günlerin nasıl değerli olduğunu ve geçip gittiğini anlıyorsunuz. ‘’ertelemek’’ ya da ‘’üşenmek’’ denen o gıcık durumları hayatımızdan çıkarmaya dair somut adımlar atmamız yönünde teşfik ederek o derin uykudan uyanmamızı, hayatımızın ve zamanımızın herhangi bir anını boşa harcamanın ne kadar acı olduğunu anlamamızı sağlıyor.

Ben gerçekten fazlasıyla bilinçlendiğimi hissettim bu kitabı okuyunca.dönüp baktım günlerime, zamanımı boşu boşuna işgal eden her şeyi yok etmeye odaklanıyorum artık. yapmam gereken hiçbir şeyi ertelememem gerektiğini gerçekten öğrendim.

Zamanın değerini iş işten geçtikten sonra anlamak çok acıdır; o yüzden bu kitabı acilen okumanızı tavsiye ediyorum; çünkü, keşke eski yaşlarıma dönsem dememek, zamanı ne kadar iyi kullandığımıza ve kendimizi ne kadar geliştirdiğimize bağlı.

Şiddetle tavsiye ettiğim 1440 Dakika kitabının, okuyan herkesi bilinçlendirip ‘’iyi ki okumuşum’’ dedirteceğini düşünüyorum.  İyi okumalar.. :)

ayrac

---altını çizdiklerim---


Hayat’tan mümkün olduğunca çok öğrenebilmek için zamanımın değerini bilmem, amaçlarımı belirlemem ve yaşamı ertelememeyi öğrenmem gerekiyordu. (sf 13)


Zaman yönetimi yaşamının değerini bilen herkes içindir. (sf 17)


Bize zarar veren özelliklerimizi olumluya dönüştürmenin yolu öncelikle bireysel gelişimimize önem verip zaman ayırmaktan geçiyor. (sf 23)


Bazı şeyler konusunda hiçbir şey yapamayacağını düşünebilirsin. Ama o sorunu çözmek için denklemin bazı bölümlerinde tam denetim sağlayabilirsin. Bu da sorunu çözümlü hale, en azından baş edilebilecek hale getirebilir. (sf 27)


Tüm yüreğinle kendini adadığın ortalama bir plan, yarım yürekle yapılan mükemmel plandan daha başarılı sonuç verir.(sf 32)


Başarı büyük olanın değil, kaybettikten sonra da yoluna devam edenindir. (sf 33)


Bir şeylerin değişmesini istiyoruz. Ama hep yaptığımızı yapmaya devam ediyoruz. Her zaman yaptığın şeyi yaparsan, her zaman kendini tekrarlamaya devam edersin. (sf 44)hayatının her alanında günlük, haftalık,  aylık ve yıllık amaçlar belirle. Amaçlı bir yaşam sürmek keyiflidir. Amaçlı hayat anlamlı hayattır.(sf 55)


Hayatının bir saatini boşa harcayan insan, hayatın değerini keşfetmemiş demektir. Birçok amacın gerçekleşmeme nedeni, ikincil şeylere daha çok vakit ayırmaktır. Şimdi yaşayın. Yarını beklemeyin. Hayatın güllerini bugün toplayın. Pierre de Ronsard (sf60)


Yaşam değerlidir. Arkasında iz bırakan yaşam, değeri biçilmiş kaliteli yaşamdır. (sf 78)


Bir insanın zaman yönetimi konusundaki başarısının ölçüsünü düzenli olarak egzersize ve kitap okumaya zaman ayırıp ayırmadığından anlayabilirsin. Kendi sağlığına ve bireysel gelişimine zaman ayırmayan insanın hayatı nasıl kaliteli olabilir, verimliliği ne kadar yüksek olabilir? (sf 94)