19 Eylül 2016 Pazartesi

Bütün Gün Güzel Kokmak İçin Yapılması Gerekenler

Kötü kokan, kişisel bakımına dikkat etmeyen insanların yanından hep kaçarız. Her zaman fresh bir kokuya sahip olmayı herkes ister. Hangi yollarla bütün gün güzel kokabileceğimizi görelim.

guzel-kokmak-icin

1.Vücudunuzun her yerini köpükleyin


Banyo yaparken bedeninizde bacaklarınızın arasını ve kulaklarınızın arkasını daha çok olmak üzere her noktayı köpükleyip iyice yıkamaya dikkat edin.

 2. Saçlarınızı düzenli aralıklarla yıkayın



Saçların düzenli olarak yıkanması her zaman iyi görünmenize ve güzel kokmanıza yardımcı olacaktır. Saç kremini saçlarınızın uç kısımlarına ve sadece haftada 1 kez kullanmaya dikkat edin; her banyoda saç kremi kullanmak saçlarınızı yağlandırabilir.

 3. Ayaklarınızı yıkayınca mutlaka kurulayın



Ayaklarınızı iyice köpükleyerek ve masaj yaparak yıkayın ve banyodan çıkmadan önce ayaklarınızın kuru olmasına mutlaka dikkat edin.

 4. Giysilerinizin güzel kokmasına dikkat edin



Parfümlü deterjanlar kullanarak giysilerinizin kalıcı  bir güzel kokuya sahip olmasını  sağlayabilirsiniz.

 5. İç çamaşırlarınızı oldukça sık değiştirin



Her dışarı çıktığınızda ve eve geldiğinizde iç çamaşırlarınızı değiştirin. Regl döneminizde de pedinizi olabildiğince sık (birkaç saatte bir) değiştirmeye özen gösterin.

 6. Ayakkabı ve çoraplarınızı temiz tutun



Her zaman yeni yıkanmış çoraplar giyin ve aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymemeye özen gösterin. Eve gelir gelmez ayakkabılarınızı çıkarın. Bakterileri ve mantar oluşumunu engellemek için bunlara dikkat edin.