28 Eylül 2016 Çarşamba

Etkileyici Kitap Alıntıları-2

Ancak hiç olmamak, acıdan daha mı iyidir? Başaramadığımda, hayallerim, aldırmazlıklarım için üzüldüğümde bile acının, hiç olmamaktan daha iyi olduğuna emin oldum. (Orlando Fallaci, Doğmamış Çocuğa Mektup, sf 7)

***

Mücadele etmek, zaferden daha mükemmel, seyahat, ulaşmaktanyagmurda_bankta_kitap_okuyan_kiz_illustrasyon daha iyi; zaferi bir tattın mı veya gitmek istediğin yere bir ulaştın mı, büyük bir boşluktan başka bir şey kalmaz. (Orlando Fallaci, Doğmamış Çocuğa Mektup, sf 12)

***

Sana diyeceğim şu bebek; erkeklik, önünde fazladan bir uzantının olması demek değildir. Bir birey olmaktır. bir birey olmak, bence her şeyden daha kıymetlidir. Birey, çok iyi bir kelime, çünkü cinsiyet ayrımı yapmıyor, uzantısı olan veya olmayan arasına bir çizgi çekmiyor. (Orlando Fallaci, Doğmamış Çocuğa Mektup, sf 13)

***

En azından şunu öğrenmek bir başarıdır: birinin bir başkasına, mesela bir dişinin bir erkeğe ya da bir erkeğin bir dişiye hissedebileceği o sır dolu sevinç kadar insan hürriyetini tehlikeye atan bir başka şey yoktur hayatta. Başka bir şey, pranga ya da demir parmaklık bu derece zor bir mahkumiyet içinde bırakmaz seni, bu derece büyük bir boşvermişliğe itemez.

Bu sevinç için kendini başka bir insana tamamiyle adamaktan mutlaka sakınmalısın; kendi benliğinden, ayrıcalıklarından, gururundan ve bununla beraber hürriyetinden vazgeçmek demek olur bu. (Orlando Fallaci, Doğmamış Çocuğa Mektup, sf 18)