26 Eylül 2016 Pazartesi

Saçı Gür Gösterme Yolları

İnce ve hacimsiz haçlar biz kızlar için her zaman rahatsızlık verici olmuştur. Penelope Cruz'unki gibi doğal ve gür saçlara özeniyoruz hepimiz. Saçlarımızı daha canlı, daha gür hale getirmek için uygulayabileceğimiz taktiklerden bahsedelim biraz. :)



Doğru Saç Kesimi



Daha dolgun bir görünüm sağlayabilecek saç kesimleri konusunda kuaförünüzü tembihleyin. Kısa saç her zaman daha gür görünür; saçlarımız uzadıkça ağırlığı arttığı için sönükleşmeye başlar. Ama uzun saçlarımdan vazgeçemem diyorsanız daha farklı yöntemleri de uygulayabilirsiniz; katlı kesim yaptırırsanız saçlarınız daha hacimli görünecektir.

Saç Yıkama Alışkanlığı





Saçları temiz tutmak önemlidir; fakat çok sık yıkarsanız saç kırılgan hale gelir ve saç kökleri için gerekli yağ yetersiz kalır. Saçlarınız kurumaya ve dökülmeye başlar.

Haftada 2 ya da 3 kez şampuanlamak yeterlidir. Önceki gün yıkamış olmanıza rağmen saçlarınız çeşitli sebeplerden yağlanmışsa kuru şampuan kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Saçlarınızın gerekli neme kavuşması ve kırılmaması için her yıkamada uç kısımlara saç kremi uygulayın. Suyun çok sıcak olmasından kaçının.

Saç Şekillendiricilerden Uzak Durun



Düzleştirici, maşa gibi ısı ile çalışan saç şekillendiriciler saç uçlarının yanmasına, kırılmasına sebep olur. Bu tür şekillendiricileri kullanma sıklığınızı haftada 1 defaya indirmeye çalışın.

Saç Kurutma Makinesi Kullanmayın



Eğer mümkünse saçlarınızı doğal bir süreçle kurumaya bırakın. Bu sayede kuruluk ve dökülmeler azalır.

Kimyasal Saç Boyası Kullanmayın



Saçlarınızı hiç boyamayıp doğal rengi ile bırakırsanız hacimsizlik  ve sönüklük sorunuyla daha az karşılaşırsınız. Saçlarınızı renklendirmeyi çok seviyorsanız, Manic Panic gibi vegan saç boyaları kullanabilirsiniz.

Tarak Seçimi ve Tarama Sıklığı



Kafa derisi tarafından oluşturulan yağların saçınıza daha çok etki etmesi açısından saçlarınızı taramak önemli bir aşamadır. Bunu doğru yapabilmek için dikkat etmeniz gereken noktalar:

-Kıl fırçalar yerine dişlerin geniş aralıklı olduğu plastik tarakları tercih etmelisiniz.

-Saçlarınızı günde 1 kez taramalısınız.

-Saçlarınız ıslakken kırılmaya ve dökülmeye karşı çok hassas olduğu için, kurutmadan önce taramayın.

Parmaklarınızla Masaj Yapın



Saç derinize parmaklarınızla küçük daireler çizerek masaj yapın. Bu sayede kan dolaşımı artarak saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını sağlayacak.

Diş Fırçası Yöntemi





Saçlarınızı, üst kısımlarından tutamlar alıp diş fırçasını aşağı doğru, krepe yapar gibi hafifçe tarayın. Böylece saçlarınıza zarar vermeden daha hacimli bir görünüm elde edersiniz.

Şekillendirici Saç Spreyi



Başınızı öne doğru eğip güzelce tarayın. Saç şekillendirici spreyi saçınıza yaklaşık 30 cm uzaklıktan sıkın. 5 dakika kadar kurumasını bekleyip başınızı kaldırın. Çok kalıcı olmasa da gür ve kabarık bir görünüm elde edeceksiniz.