16 Eylül 2016 Cuma

Ölümle Randevu-Agatha Christie

Herkese merhabalar... :) Ben Agatha Christie'nin kitaplarını okumaya kıyamıyorum. Bir kitabı okuyup bitirince hemen diğer kitaplara geçmeyi çok istesem de hemen tüketmek istemiyorum... Ölümle Randevu'ya da şu yoğun bayram günlerinde neredeyse hiç kitap okuyamadığım için başladım dün. 1 gün içinde bitti. Christie'nin hemen hemen her kitabı insanı içine çekiyor ve siz hiç fark etmeden kitap bitmiş oluyor. 

olumle-randevu-agatha-christie-kitap-yorumu

Kitabın adı: Ölümle Randevu


Yazarı: Agatha Christie


Çeviri: Gönül Suveren


Yayınevi: Altın Kitaplar


Sayfa Sayısı: 238


kitap


   Her neyse kitabın konusundan bahsedeyim. Hercule Pairot'nun Kudüs'te kaldığı otelde pencereyi kapatırken üst kattan konuşulan iki cümleye kulak misafiri olmasıyla başlıyor: ''Onun bir an önce ölmesi gerek. Anlıyorsun değil mi?''rsz_olumle-randevu-agatha-christie-kitap

Pairot ile aynı dönemde Kudüs'e gezinti amacıyla  gelmiş olan Boynton ailesi, şişman ve hasta bir üvey anne ve çocuklarından oluşuyor. Bayan Boynton, çocukları üzerinde çok baskı yapan ve onları o şekilde yetiştirerek birer itaatkar koyun haline getirmiş bir kadın; onları hakimiyeti altında tutmaktan zevk alıyor.  Bu yaşlı kadın, gezinti için gittikleri Petra'da önünde oturduğu mağarada, yine her zamanki gibi oturduğu şekilde ölü bulunuyor. Bileğindeki enjektör izi de cinayetten şüphelenilmesine sebep oluyor.

   Geziye gelmiş diğer yabancılardan da,  Boynton ailesi üyelerinden de şüpheleniliyor. Kitabın sonunda Hercule Pairot cinayeti ayrıntılarıyla açıklayana kadar birçok tahminim oldu fakat yine de hiç ummadığım kişi katil çıktı.


   Hiç tereddüt etmeden okumanızı tavsiye ettiğim, çok sürükleyici ve oldukça heyecanlı bir Agatha Christie kitabı Ölümle Randevu. Altını çizdiğim bazı cümlelere gelelelim... Hepinize iyi okumalar. :)

kitap

Altını Çizdiklerim


Gece ne kadar güzel... Bu mavilik... Yıldızlar... Biz de bütün bunların ir parçası olabilseydik... Hepimiz de acayip, anormal ve sapığız... Böyle olacağımıza normal insanlara benzeyebilseydik... (sf 25)

Sarah kimsenin iradesine giremeyecek kadar kişilik sahibiydi. (sf 25)

İnsan, nazik, dengeli bir hayvandır, Miss King. Onun bir tek arzusu vardır: yaşamak. Çabucak ilerlemek, geri kalmak kadar tehlikelidir. İnsan yaşamalıdır! (sf 49)

Erkekler daima kadınları istismar edebileceklerini sanırlar. (sf 81)

Beni iyi dinleyin. Bu dünya düzelecekse, bunu kadınlar yapacak. (sf 81)