15 Eylül 2016 Perşembe

Güzel Görünüp İyi Hissetmenin Basit Yolları

Güzellik endüstrisinin hızla gelişmeye devam ettiği günümüz dünyasında birçok kadın güzelliği uğruna dudak uçuklatan rakamlarda yatırımlar yapabiliyor.

Hepimiz olabildiğimizin en iyisi olmak, çok güzel görünmek için çabalıyoruz ve bu uğurda harcadığımız paralara acımıyoruz. Bunca yatırım, zaman ve enerji çoğunlukla sığ bir çaba ile kalıyor; güzelliğin çok basit, yaşam tarzı haline getirilmesi gereken yolları varken markalara para yatırmamız gerekli değil.

cilt-bakimi-illustrasyon

   Dış görünüşümüzden memnun ve mutluysak çevremize pozitif enerji yayarız. Eğer bunu tam olarak hissedemiyorsak aşağıdaki basit yolları uygulamaya dikkat ederek kendimizi çok daha güzel ve özgüvenli hissedebiliriz.

Cilt Bakımı Rutininiz Olsun

yuz-maskesi-illustrasyon

Cilt bakımı yaparken bir rutin oluşturmak ve bunu düzenli bir şekilde devam ettirmek çok da karmaşık değildir. Güne başlarken cilt tipinize uygun olduğunu düşündüğünüz bir temizleyici köpük ve ardından hafif bir nemlendiriciyle kendinizi çok fresh hissedebilirsiniz.

Uykudan önce de nemlendirici yağ ve göz altı kremi ile (bunlar yerine gece kremi de kullanabilirsiniz) cildinizin gece bakımını yapmış olursunuz.

Güneşli havalarda dışarı çıkmadan önce de güneş kremi veya koruma etkili hafif bir fondöten kullanarak cildinizi güneş lekelerinden oluşabilecek alerjilerden koruyabilirsiniz.

En Parlak Gülümsemenizi Gösterin

gulumseme-illustrasyon

Güzel bir gülümseme herkese yakışır, fakat sağlıklı, özgüvenli ve pırıl pırıl bir gülümseme için bazı noktalara dikkat edin. Doğru besinleri tüketip fazla kafeinden kaçınarak, ağız temizliğine dikkat edip dişlerinizi güçlü ve sağlıklı tutarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Bunları yapmanıza rağmen dişleriniz beyazlamıyorsa diş doktorunuza başvurup çeşitli beyazlatma işlemleri yaptırarak ‘’Hollywood Smile’’ elde edebilirsiniz.

Sizi Güzel Gösteren Giysiler Giyin

moda-kizlar

Trend kıyafetlere odaklanmak yerine vücut tipinize uyan, size çok yakışan ve demode sayılmayacak klasik parçalara yönelin.

Eğer herhangi bir giysinin içinde rahat etmiyorsanız, giymeyin. Herkes o modeli tercih ettiği için siz de rahat hissetmediğiniz bir modeli tercih etmeyin. Modanın tasvir ettiklerinden çok kendinizi içinde güzel ve rahat hissettiğiniz kıyafetler alın.

Hareket Edin

egzersiz-yapin

Yalnızca 5 dakikacık bile olsa her gün egzersiz yapın. Alışkanlık haline geldiğinde çok daha fazla egzersiz yapmak isteyeceksiniz. Bedeninizi çok fazla yormadan, süreyi git gide arttırarak rutin haline getirin bunu. İyi ve güçlü hissetmek ve güzel görünmek için yapılması gereken şeylerin en gereklisi egzersizdir.

Kendinize çok çok iyi bakın ve bedeninize, ruhunuza, zamanınıza değer verin.